Daniel Zangger Borch, Vocal Coach

VD Daniel Zangger Borch, Doktor i populärmusiksång/Sångpedagog/Vocal Coach

Daniel Zangger Borch, fil.dr

Daniel är Sveriges första och enda doktor i populärmusiksång (fil dr i musikalisk gestaltning). Daniel utbildar och certifierar Certified Zangger Vocal Coaches & Instructors, en kvalitetsstämpel för sång coachning.

Daniel har arbetat som professionell sångare i många år och medverkat i ett flertal turnéer och på cd-inspelningar i skilda stilar inom populärmusikgenrerna, från jazz med gitarrlegenden Rune Gustavsson, via soul i soloprojekt till hårdrock med bandet Alien. Han har även medverkat i den svenska melodifestivalen två gånger som sångare i duon Crosstalk samt regelbundet varit sångare i en mängd tv-produktioner.

Daniel är doktor i populärmusiksång (fil.dr i musikalisk gestaltning) och den första svenska sångpedagogen som vetenskapligt forskat i rock-, pop-, och soulrösten. Han har publicerat internationella artiklar i ämnet och är flitigt anlitad för att hålla föredrag och undervisa, både i Sverige och utomlands. Han var bl.a. Huvudtalare på Världskongressen i Sång i Australien 2013.

Daniel började att vid 14 års ålder skriva låtar och just låtskrivandet har gått som en röd tråd genom hans karriär. Han har skrivit låtar till sitt band, till sig själv och till andra artister. Han var så sent som 2010 etta på svenska albumlistan som låtskrivare på Anna Bergendahls debut-cd, Yours Sincerely.

Daniel anlitas flitigt av den svenska artisteliten som sångcoach eller sångproducent. Däribland Lykke Li, Ola Salo, Danny Saucedo, Anton Ewald, Carola, Carola, Sarah Dawn Finer, Shirley Clamp, Michael Persbrandt, Patrik Isaksson, Panetos, Niello, Yes, Tower of Power, Hanna Lindblad, Kristian Luuk, Anton Ewald och mång fler. Dessutom coachade han de norska artisterna i Melodi Grand Prix och hjälpte Azerbajdzjan till en tredjeplats i Eurovision Song Contest. Daniel har även varit coach i Idol, X-factor och True Talent.

Daniel har skrivit Boken Stora Sångguiden som har sålt guld i Sverige och som i sin engelska version är utgiven i såväl Australien som USA och England.

Daniel äger och driver Voice Centre STHLM och Zangger Vocal Art.

E-mail: daniel@voicecentre.se

Läs om Voice Centres andra sångpedagoger >